Boom Bust

Boom Bust

onsdag 27. februar 2013

Stjernelag i debatt: Schiff, Mauldin, Rule & Williams

Fire anerkjente skikkelser: Peter Schiff, John Mauldin, Rick Rule og Grant Williams. Når man kan benytte 30 minutter på å lytte til disse menneskene, så lar man ikke muligheten gå fra seg. Debatten inneholder også en diskusjon mellom Schiff og Mauldin om hvorvidt en økonomi blir bedre av budsjettunderskudd eller ikke.

Mauldin mener man kan få en bedre økonomi i USA framover fordi de nå begynner å produsere mer olje og gass, og hvis de klarer redusere budsjettunderskuddet sitt litt. Han mener amerikanske dollar vil bli sterkere som følge av dette, og at FED kan trykke masse nye penger uten at det svekker dollaren. Schiff er så klart dypt uenig med Mauldin. Han irettesetter også Mauldin på en myte. Mauldin påstår nemlig selvsikkert at USAs statsgjeld gikk ned under Bill Clinton, men Schiff påpeker som rett er at dette er en gal påstand, og at USAs statsgjeld faktisk aldri har blitt nedbetalt noe som helst.

Et godt sitat fra John Mauldin:
"I am bullish on the world, and bearish on governments."
Og fra Peter Schiff, om USA:
"We never pay our bills. We are like Bernie Madoff. We run a giant ponzi scheme!"
Og så et annet tenkevekkende sitat fra John Mauldin om Hellas sin holdning til hvorvidt de vil betale tilbake sin gjeld fra "redningspakkene", men først, se på denne overskriften fra E24 i fjor:


Nå, les sitatet fra Mauldin under, og fortell meg med hånda på hjertet at du liker å betale skatten din slik at politikerne kan låne ut (kaste bort) disse skattepengene dine til IMF og Hellas:
"The chairman of their [Hellas'] prime minister's council of economic advisors...looked me straight in my eyes and told me 'we are never going to pay it back'."
Schiff og Mauldin sier også noe jeg er helt enig i: Vi vil ikke få se reelle endringer i den økonomiske utviklingen før det kommer en krise. Ingen politikere vil nemlig verken ville eller ønske å gjøre noen endringer så lenge de ikke tvinges til det av omstendigheter utenfor deres kontroll.

Her er debatten:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar